LevaLokala nyheterMat & DryckSverige

Den lilla pralinfabrikören med det stora hjärtat.

I den lilla byn Vollsjö skapar Anders Hessman frestelser av en helt annan värld för chokladälskare som söker det lilla extra.

Hessmans Praliner är den lilla chokladfabriken där det tillverkas praliner med passion och kärlek, Anders insåg att detta var hans kall i livet tillsammans med hans engagemang i det militära. Inspiration till sina ljuvliga och annorlunda praliner hittar Anders precis överallt, man får inte vara rädd för att testa nya smaker, Hur illa det än låter så bara måste man testa säger Anders. Han berättar entusiasmerat om kakaobönor, oldlingssätt, jäsning och vad procenten i chokladhalten egentligen betyder. Han fortsätter med att svara på frågorna om gluten- laktos och allergifritt. Anders förklarar att hans praliner är glutenfria eftersom kakao inte innehåller gluten och han använder inga ingredienser som innehåller gluten, när det gäller laktos så använder han laktosfritt smör och grädde så man kan känna sig trygg där också. Vad gäller andra allergener måste man fråga när man beställer eller köper eftersom det finns lika många allergier mot olika saker som det finns individer.

Vi blir erbjudna att delta i tillverkningen och det tackar man ju inte nej till. Chokladen ska smältas, tempereras, hällas i formar som blir skal för att till slut fyllas och paketeras. Det är en hel vetenskap i sig men otroligt rolig och definitivt en god och smaskig process.

Under tiden som vi väntar på att de olika processerna ska slutföras så får vi såklart provsmaka olika praliner ur Hessmans fantastiska sortiment och vi skojar inte när vi säger att man känner skillnad på choklad i butik, handgjorda praliner och Hessmans praliner.

Anders väljer den bästa kvalitéen från producenter med återbrukstänkande och är noga med att erbjuda sina kunder det bästa av det bästa. Tiden och kärleken bakom varje pralin både syns och känns när chokladen smälter i munnen och lämnar kvar smakexplotion efter smakexplotion. Man kan känna hur de olika smakerna utvecklas och stannar kvar länge efter att pralinen är slut. Det tar nästan 10 timmar att tillverka en pralin från start till att den ligger i sin ask i väntan på att få glädja en nöjd kund. När man förstår detta inser man att priset på Hessmans praliner är mer än väl värt varenda krona.

Anders gör både specialbeställningar och praliner med företagets eller föreningens egna logo eller tryck. Dessutom så erbjuder han underbar chokladprovningar där man får prova både choklad i rå form och som färdiga praliner under tiden som Anders berättar om choklad i historia och nutid. Det är viktigt för Anders att alla ska ha råd med bra choklad och därför håller han så låga priser som han gör.

Just nu laddar den lilla fabriken för påskens chokladfrossa och man kan redan nu beställa sina praliner för att garantera att man inte blir utan, man kan enkelt kontakta Hessmans praliner på facebook.

www.facebook.com/Hessmans-praliner-761358610603927/

Tags

One Comment

Translate »
Close