GranskningLokala nyheterNyheterVärlden

Bombdåd Austin TX kvinnor döda och skadade

Pakets explosioner lämnar tonåringar döda och kvinnor skadade efter tre explosioner på 2 veckor i Austin Texas.

En tonåring dödades och åtminstone två kvinnor blev allvarligt skadade efter ett par explosioner mot hem i Austin TX på måndagen,  bara två veckor efter en annan separat sprängning som myndigheterna sa är kopplad till måndagens händelser.

Austin polis fick ett samtal om den första explosionen i ett grannskap på den nordöstra sidan av staden, runt klockan 6:45 efter att en 17-årig invånaren hittade ett paket på altanen och tog in den och för att öppnade paketet i köket där det exploderade.

”Det är väldigt lik den händelse som inträffade i Austin den 2 mars,” säger Austin TX polischef Brian Manley”

Manley sade att myndigheterna inte tror att paketet kom som en leverans via US Postal Service eller privata brevbärare, och placeringen på hemmets ytterdörr visade också en likhet med sprängningen tidigare i månaden.

Den 2 Mars dödades en Texas man efter att en ”enhet” exploderar på hanns veranda i Austin TX

Då rapporterade Austin´s polisavdelningen att offret, en man i 40-talet, hittadesi hans hem på veranda efter att en explosionen ägt rum vid ca  7 tiden  i stadens nordöstra Harris Ridge.

”Uppringarna rapporterade då en explosion och de rapporterade också att det fanns ett offer som hade trauma skador,” sade Austin polischef Brian Manley på en presskonferens.

Manley sa att mannen, vars namn ännu inte har släppts, togs till ett närliggande sjukhus där han dött strax efter sin skada. explosionen orsakades av ”någon typ av enhet”, men gav inte ytterligare detaljer, med hänvisning till den pågående undersökningen.

”Det finns likheter som vi inte kan utesluta att dessa två saker faktiskt är relaterade”, säger Manley.

I Austin Travis County har en tonårskille dödats och en kvinna i  40 års åldern har tagits till sjukhus, Kvinnan har livshotande skador.

FBI-agenter kunde ses runt omkring i hela grannskapet efter dåden.

Men bara några minuter efter Manleys presskonferens avslutades skedde en separat explosion runt klockan 11:49 i Montopolis stadsdelen, belägen sydöst om downtown Austin. Den sprängningen lämnade en kvinna i 40 års åldern med ”livshotande” skador och en andra kvinna i 30 års åldern behandlas för en ”livshotande trauma skada”.

Myndigheterna har ännu inte gått ut med om den här händelsen är relaterad till de tidigare två paketbomberna, den tredje explosionen involverade också ett paket. Alla tre platser ligger inom 26 km radie av varandra.

Det finns inget känt motiv vid denna tidpunkt, men Manley sa att båda sprängningarna ägt rum hos personer med afroamerikanskt påbrå dom ”kan inte utesluta att hatbrott är kärnan i detta.”

Polisen informerar invånare i Austin-området att om de hittar ett paket utanför dörren som de inte förväntade sig, öppna det inte utan ring 911 för att få myndigheter att undersöka det.

”Vi kommer inte tolerera detta i Austin”, sa Manley.

Manley sa att ett andra paket upptäcktes nära platsen för måndagens sprängning och att vissa invånare och media evakuerades eller drevs längre från sprängplatsen, eftersom myndigheterna bestämde huruvida det var en annan explosiv eller ej.

Polisen identifierade inte omedelbart tonåringen som dödades måndagen. Manley sa att det andra offret var på sjukhusvistelse.

Explosioner har ägt rum samtidigt som tusentals besökare kommit till staden för South by Southwest musik, film och teknikfestival.

 

Källa: Fox News, Polischef Brian Manley och Kronbladet

Tags
Translate »
Close