GranskningNyheterReportageSverige

Islamismens trojanska häst

Den svenska socialdemokratin var tidigt ute i den här internationella opinionssvängningen. De första kontakterna med den palestinska nationella rörelsen PLO togs redan i slutet av 1960-talet, det man verkar ha glömt är att genom detta så bjöd man in islamism till Svenskpolitik, redan på 1970 talet så började Olof Palme och Socialdemokraterna att ha samröre med Yassir Arafat från PLO, Men inte bara S-politiker har engagerar sig för palestinierna utan även Alf Svensson i (KD) var i september 1993 på besök i de palestinska områdena.

Palestinska befrielseorganisationen (PLO) bildades den 2 juni 1964 med uppmuntran från Arabförbundet (Medlemsstaterna har förbundit sig samarbete i ekonomiska frågor och att inte använda vapen mot varandra. Dock har flera blodiga krig förekommit mellan aktörer från olika medlemsstater), efter ett av deras möten i Kairo. 

PLO ursprungliga mål var att ersätta Israel med en arabisk stat, från och med det tidiga 1970-talet blev PLO:s position något mer sofistikerad och man krävde istället att det sionistiska Israel skulle upphöra att existera, och att ett Palestina för Judar och Araber gemensamt skulle upprättas istället (”enstatslösningen”).

Av avtalet 4/99 från år 1994 där Sveriges Muslimska Råd (SMR) tar kontakt med  Tro och Solidaritet, då under namnet Broderskapsrörelsen,  framgår det att Tro och Solidaritet förbinder sig att verka för att lagstifta om muslimska helgdagar och att få in fler muslimer inom politiken från och med år 2002 då ska det finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på minst 5 Riksdagslistor i olika län, viktig del i arbetet är att  föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder, man ska även vidareutveckla samarbete med LO och SAP även daghem, skolor föra fram överenskommelser på arbetsplatser om fredagsbön, lagstifta eller avtala om vad som gäller vid muslimska helgdagar samt halalslakts frågor.

Ett annat parti som älskar att hamna i blåsvädret med Islamism är Miljöpartiet med outtalade gånger av diverse olika islamister som till exempel Yasri Khan som vägrade att handhälsa på kvinnor eller Mehmet Kaplan som bagatelliserat när muslimska ungdomar låter sig värvas av IS och så har vi antisemitern Gustav Fridolin och Frederick Batzler som greps utanför RamallahVästbanken när de deltog i en palestinsk demonstration mot Israel.

Vänsterpartiet är likt Socialdemokraterna och Miljöpartiet för Islamism men samtidigt stödjer man Kurderna som blir attackerade av Turkiet dagligen, Vänsterpartiet är även det partiet som genom åren stöttat Ship to Gazas och där igenom även stöttar hedersförtryck och Hamas.

FI är likt dom övriga partierna i solidaritet med islamister och tycker inte att hedersförtryck beror på religion utan snarare mäns globala förtryck av kvinnor, men sanningen är snarare så att FI helt enkelt gör allt för att få makt än att bry sig speciellt mycket om kvinnor som blir utsatta för tvång.

Centerpartiets senaste blåsväder där man hävdar att C inte står för Sharialagar stämmer inte heller titta bara på SVT:s Rapport inför valet 2006 där förklarade Ebtisam Aldebe, i egenskap av riksdagskandidat för C, att Sverige bör införa särlagstiftning för muslimer, till exempel när det gäller skilsmässa. Den svenska lagstiftningen duger inte eftersom den ”inte grundar sig på islamiska principer”eller dokumenten vi har där Inger Fredriksson från Centerpartiets Riksorganisation talar om att Ramadan är Svensk kultur.

 

 

 

 

 

 

 

Tags
Translate »
Close