Insändare

DEBATT: Maryam Jassem om sin dom i Solna tingsrätt 

OFFENTLIG DEBATT MED Maryam Jassem om sin dom i Solna tingsrätt 

Till Ebtisam Aldebe och Hasan Franson
Jag var den utsatta kvinnan och ni dömde mitt mål, som nämndemän med så höga positioner i Solna tingsrätt ska ni kunna stå för era ord och även motivera era domskäl. Jag vill att ni två möter mig i ett offentligt diskussionsforum och står till svars och motiverar era yttranden i dombeslutet.
Ni hävdar att ni följt svensk lagstiftning när ni dömde mitt mål, på vilket sätt har ni gjort det?

Det här handlar om mitt liv! Även om Ebtisam Aldebe hävdar på intervju till Aftonbladet att kvinnomisshandel är ett litet brott och ingen världs katastrof.

Skandaldomen i Solna tingsrätt var en kränkning mot Sveriges alla kvinnor, mot det svenska rättssystemet som polis och Socialtjänstemän, mot mig som privatperson och mot min familj.

Han frikändes för att

1) ”Åklagarens vittnen har inte själva bevittnat händelsen utan bara återgett det Maryam Jassem har sagt till dem. Dem är heller inga vänner eller närstående till henne som vittnat, utan bara ”myndighetspersoner”, vilket minskar deras utsagors bevisvärde”

– Varje gång jag läser det här blir jag chockad som om det vore första gången jag läst det.
Hur kan man som nämndeman i Sveriges domstol kränka Sveriges egna myndigheter och påstå att deras vittnesmål är mindre trovärdiga? ”Dem har inte bevittnat händelsen”. Nej. Okej. Jag vet. Dem har inte bevittnat händelsen. Men likaså hade inte min exmakes vittnen bevittnat händelsen heller, varför vägde deras ord tyngre än myndighetsutövares ord som polis- och socialtjänstemän. Hur FAN kan det här vara sant. Ebtisam Aldebe och Hasan Franson. Förklara det här för mig och för dem svenska myndigheterna? Ni frikände honom med det här som anledning.

2) ”det är inte ovanligt att kvinnor felaktigt hävdar och låtsats att dem blivit misshandlade”

– Jag blev misstrodd för att jag är kvinna, enligt domen så ljuger alltså kvinnor (felaktigt hävdar) och låtsats? Ebtisam Aldebe och Hasan Franson förklara gärna det här för oss svenska kvinnor.

3) ”Det normala i ”dessa kretsar” är vidare att en kvinna vänder sig till makens familj när hon blir misshandlad och löser det på så sätt inom familjen istället för att polisanmäla”?

– Jag anser att jag gjorde det ”normala” i Sverige. Jag vände mig till socialtjänsten för en orosanmälan gällande mitt egna barn som vid tidpunkten bara var 3år gammal. Jag kontaktade polisen för att kvinnomisshandel är ett brott i Sverige. Jag gjorde det ”normala” som vilken annan kvinna i Sverige bör göra.

Jag bor och är uppväxt i Sverige som också är mitt land. Det ”normala” i Sverige är att man vänder sig till myndigheter i dessa fall, speciellt när man har barn involverade.

Ebtisam Aldebe och Hasan Franson, I domen nämner ni, ”det normala i dessa kretsar” Vilka kretsar syftar ni på att jag kommer ifrån och vilka ”kretsar” anser ni att jag borde ha följt? jag skulle jätte gärna vilja veta det? Eller är det endast era fördomar som ligger till grund för detta antagandet?

4) ”Det går inte att utesluta att Maryam Jassem har orsakat skadorna på sig själv”

– Era spekulationer kring att jag skulle ha någon form av ett självskadebeteende är helt befängt och grundar sig helt på exmakens påståenden. Ni får gärna yttra er om så inte vore fallet.

5) ” Maryam Jassem har lämnat en berättelse utan att visa några känslor, vilket inte framstår som självupplevt.

– Jag har känslor, jag känner och jag gråter faktiskt också ibland, att det inte syns i min personlighet är en annan femma. Det har gått tre år sedan jag misshandlades, människor borttränger, bearbetar sina känslor och går vidare. Hur kan ni som nämndemän kräva av mig att jag ska sitta och gråta i tingssalen för att göra mig betrodd?

6) Hennes motiv till att göra dessa beskyllningar KAN VARA att hon utnyttjar hans kärlek och dumhet för att ta över hans lägenhet.

-Nej. Faktum är att jag polisanmälde för att jag blev misshandlad. Var fick ni det ifrån att jag ville utnyttja hans kärlek och dumhet för att ta över hans lägenhet när jag redan hade en egen lägenheten sedan 2014? ett första handskontrakt också. Hur vet ni att han älskar mig? även om han skulle älska mig, kan han faktiskt misshandla mig. Så romantiska ni verkar vara Ebtisam Aldebe och Hasan Franson, men vad har kärlek överhuvudtaget att göra i detta fall? Ni borde ha uteslutit era antaganden och era fördomar. Ni har förskönat helvetet jag har fått stå ut med i 7 år!!.

7) ”Hans familj verkar vara en bra familj till skillnad från hennes familj” vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”

– Så lågt, så oprofessionellt, så fördomsfullt och så kränkande. Varför ska det ha någon som helst betydelse i domen, det här handlar om att jag har blivit misshandlad. Motivera gärna det här!

8 ) ”Det blåmärke under Maryam Jassems öga som hon och åklagaren hävdar är en blåtira KAN LIKA gärna vara en sådan blånad som man kan få av för lite sömn”

– polisens och myndigheternas vittnesmål om mina dokumenterade skador var enligt er opålitligt, och ni antog att blånaden under mitt öga kunde ha varit orsakat av för lite sömn. Kan ni styrka era yttranden med någon studie som visar att kvinnor kan få blåtiror under ögat av för lite sömn? Ni bortsåg helt från det bevis material som fanns och la fokus fullt ut på att jag som kvinna ljuger.

/Maryam Jassem.

(Denna debatt är publicerad på Kronbladet.se med tillstånd från Maryam Jassem)

Relaterade artiklar

2 Kommentarer

  1. Tack för att du delar detta med en ljuvligt god svenska och utmärkt retorik bästa Maryam!

    Det är sååå bra att detta kommer ut MEN kontakta SVT och SvD för detta SKA var enda svensk få veta.

    Deras övergrepp i rättssak kan inte sluta med att de blir av med sina förtroendeuppdrag i C utan ska bli fråntagna sina nämndemänsroller och få stå till svars för sina vidriga förolämpningar mot Dig, bästa Maryam.

  2. Fantastiskt starkt att du står på dig! Helt makalöst bisarrt att du tvingats genomlida detta efter allt du gått igenom. Jag hoppas verkligen du får FULLSTÄNDIG upprättelse!

    Må väl i din framtid och hoppas du slipper liknande upplevelser under resten av ditt liv!

    //JS

Translate »
Close