LevaMat & Bak

Frasiga våfflor, gott!!!

Fira våffeldagen den 25 mars. (eller vilken dag som helst, får våfflor är gott!!!)

4-5 stycken

75 g smör+ev extra till gräddning

2 dl mjöl

1\2 tsk bakpulver

1 krm salt

2  1\2 dl mjölk

1\2 ägg

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Smält smöret

2.Blanda alla torra ingredienser så att bakpulvret fördelas jämt.tillsätt mjölk och ägg

3. Mixa till en slät smet med en stavmixer eller vispa med elvisp

4. Häll smöret i smeten och blanda ordentligt

5. Sätt på våffeldagen. Grädda våfflorna när järnet är varmt. Lägg gärna en klick smör i järnet innan du gräddar, då blir våfflorna extra frasiga. Låt svalna på ett galler för extra krispighet.

Servera med grädde och sylt eller bär.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close