LevaResa

Sveriges bästa äventyrsbad

Simhallar kallar sig ”äventyrsbad” bara de har vattenrutschkana. Det finns de som faktiskt gör skäl för namnet. kolla vilka och se klippen!

9. Kneippbyn

På Kneippbyns vattenland på Gotland kan hela familjen göra något lite mer spännande än att titta på ringmuren. Här finns inga extrema vattenrutschkanor, men den unika attraktionen Half-pipe är ganska rolig.

8. Arena Skövde

Arena Skövde har blivit framröstat till ”Sveriges bästa upplevelsebad” av barnfamiljer och man kan förstå varför. Det är ljust och fräscht och det finns vad som krävs av ett äventyrsbad. Filmen visar rutschkanan Magic Hole.

7. Experium

Äventyrsbadet i Sälens storsatsning Experium är snyggt och modernt. De har godkänt många rutschbanor och en bastuvärld. Deras dragplåster är vågsurfingsmaskinen Flow Rider (filmen).

6. Aqua Nova Äventyrsbad

Aqua Nova i Borlänge är ett trevligt äventyrsbad med åtminstone tre ordentliga vattenrutchbanor. Förutom det finns sådant som ett bra inomhusbad bör ha – ström, vildfors, vågbassäng, bubbelpool och klättervägg. Filmen visar Magic Eye.

5. Leksand Sommarland

Leksand Sommarland är ett stort och barnvänligt vattenland vid Siljans strand i Dalarna. Det finns ett par vattenrutschkanor som vuxna kan tycka är spännande. En av de nyaste attraktionerna är en Zip-line som går över vattenparken.

4. Sunne Sommarland

Vattenlandet i Sunne ligger vackert vid sjön Fryken och har varit ett populärt resmål sedan det byggdes 2006. Men på grund av väderkänsligheten har vattenlandet ändå gått i konkurs tre gånger. I videoklippet ser du attraktionerna Mammut och Racer.

3. Kokpunkten

Kokpunkten i Västerås öppnade 2014 och kallar sig för ”Sveriges första actionbad”. Efter några olyckor i samband med öppnandet fick de kritik för bristande säkerhet. De har en snygg miljö som känns som en blandning mellan industri och disco.

2. Gustavsvik

Gustavsvik i Örebro är mitt inne i en storsatsning med målet att bli Sveriges bästa upplevelsebad, och de är på god väg. Lost City i inomhusbadet är en kul upplevelse. Filmen visar River Run.

1. Skara Sommarland

Skara Sommarland säger sig vara Skandinavien största vattenpark och det kan nog stämma. Här finns nog med vattenrutchbanor för att roa sig en hel dag. Köerna kan vara saftiga och som på alla utomhusbad gäller det att ha tur med vädret. Trots det tycker vi ändå att Skara Sommarland är det bästa vattenlandet i Sverige! Filmen visar Big Drop – en uppdaterad variant på klassikern Fritt Fall.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close