KulturPå scen

JANICE + RHYS + JULIA ADAMS KLARA FÖR QUEENS OF POP

Zara Larsson, Icona Pop och Molly Sandén får sällskap av Janice, Rhys och Julia Adams. Festivalen besöker Sofiero Slott i Helsingborg den 27 juli och Botaniska Trädgården i Uppsala den 3 augusti.

Det nya festivalkonceptet QUEENS OF POP lanserades för drygt två månader sedan och spred sig snabbt som en av Sommarsveriges absoluta höjdpunkter. Först ut var stjärnorna Zara Larsson, Icona Pop och Molly Sandén. Nu ansluter ytterligare tre av 2018-års mest spännande artister till festivalen.

– Janice, Rhys och Julia passar perfekt på Queens of Pop. De är tre starka förebilder och artister som alla kommer prata om under 2018, säger Malin Törnquist från Paraply som tillsammans med Curling Concerts arrangerar festivalen i samarbete med Live Nation.

Janice
Janice är Sveriges nya souldrottning som alldeles nyligen släppte sitt debutalbum Fallin’ up. Efter supersinglarna “Queen”, “I Got You” och “Love you Like I Should” har hon golvat alla kritiker på den svenska marknaden och blivit hyllad för sin hoppfulla och blytunga musik. Några exempel: ”En potentiell klassiker i svensk soulhistoria” – 9/10, Sonic Magazine. ”Det slår mig att jag inte hört en såhär gedigen, mogen och självklar souldebut från en svensk artist sedan Titiyo ritade om den svenska musikkartan 1990.” – 4/5, GP

Rhys
20-åriga sångerskan Rhys är uppvuxen i Portland och upptäcktes av en slump av Jörgen Elofsson (Britney Spears och Westlife). Tillsammans skrev de Rhys debutsingel ”Swallow Your Pride” som sedan följdes upp av “Last Dance”. Detta blev hitsingeln med miljontals streams som satte Rhys på den internationella popkartan. Hon har nominerats till Framtidens Artist av P3 och kommer ta Queens of Pop med storm.

Julia Adams
Julia Adams är en del av den nya generationens artister och låtskrivare. Med skinn på näsan och personliga texter har hon levererat singel efter singel och stått överst på listan av up-and-coming artister. Hennes låtar snurrar friskt på P3 och detta året släpper hon sitt första album.

Queens of Pop besöker två av Sveriges främsta sommarstäder under sommaren 2018.

Sofiero Slott, Helsingborg 27 juli.
Upplev en euforisk dag i en av Sveriges vackraste slottsträdgårdar. Sofiero har levererat ultimata festligheter genom århundraden och i sommar tar QUEENS OF POP upplevelsen ett steg vidare. Dansa på gröna gräsmattor och andas in festivalens kärleksluft.

Botaniska Trädgården, Uppsala 3 augusti
Har du inte alltid drömt om att få gå på festival i en barockträdgård? I sommar kan du äntligen dansa i en park fylld av rosenrabatter och lavendel. Bjud in alla dina vänner till sommarens mest episka festivalupplevelse.

Övrig info
Festivalen kommer att presentera ett antal ytterligare akter, happenings och pop-up-utställningar längre fram.

Biljettinfo

  • Ordinarie festivalpass 795:- + service
  • Barnbiljetter 0-6 år 0:- + service (begränsat antal)

OBS! Evenemanget har 13-årsgräns. Barn/unga under 13 år kommer endast in i målsmans sällskap och måste bära hörselkåpor under hela vistelsen på festivalområdet.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close