Film och TvKultur

The Post

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post’s Katherine Graham (Streep) fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee (Hanks), tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten (The First Amendment).

I rollerna:
Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Bruce Greenwood

  • Regi – Steven Spielberg
  • Speltid – 115 min
  • Genre – Thriller
  • Åldersgräns – Från 11 år
  • Originaltitel – The Post
  • Premiärdatum – 2018-01-26
  • Distributör – Fox/Nordisk

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Translate »
Close