Film och TvKultur

Ted – För kärlekens skull

Filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.

I rollerna:
Adam Pålsson, Peter Viitanen, Happy Jankell, Lotta Ramel, Maria Kulle, Johan Hedenberg, Jonas Karlsson.

  • Regi – Hannes Holm
  • Speltid – 120 min
  • Genre – Drama, Verklighetsbaserad
  • Åldersgräns – Från 11 år
  • Originaltitel – Ted – För kärlekens skull
  • Premiärdatum – 2018-01-03
  • Distributör – Fox/Nordisk

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Translate »
Close