NyheterPolitikSverige

MSB tog bort kritiserad film med USA president och SD

MSB har i en ny publicerad film den 15e Januari klippt ihop flera scenarier där man beskriver exempelvis att Donald Trump ha fått makten pga av Ryssland och SD skulle vara ett indirekt hot mot den Svenska demokratin och bedriva fake news.

Filmen skulle användas nu under våren 2018 som övningsfilm för utbildning av svenska myndigheter.

Kronbladet.se har epostat till den Amerikanska ambassaden för att få deras syn på om hur de ser på Svenska myndigheters syn på den Amerikanska presidenten. Samt vi har även begärt ut filmen som togs bort av MSB från youtube.

Borttagen film av MSB

Värt att veta är att Socialdemokraterna blev påkomna nyligen att själva bedriva fake news genom trollkonton på twitter.

Mer info kommer.

/Kronbladet

Källor:

SVT

Expressen

Kronbladet.se

 

Relaterade artiklar

Translate »
Close