GranskningNyheterPolitikSverige

SVT Opinion Live undanhöll fakta

Under programmet SVT Opinion Live så undanhölls fakta för tv-tittarna. En Socialdemokratisk politiker från Malmö fick kritisera den Moderatledda kommunen Staffanstorps för en dålig hantering av boendeplacering av migranter, när det I Själva verket var Malmö som hade hanterat ärendet.

Det var under sändningen av Opinion Live den 25e Januari som SVT hade vetat om situationen i förväg att tv-gästen i fråga egentligen diskuterade ett problem för Malmö, som är styrd av Socialdemokraterna, och handlade inte om Staffanstorps kommun. Men SVT valde likväl att lägga fokusen på Staffanstorps kommun vilket enlig Moderaten Christian Sonesson, var att undanhålla tv-tittarna från fakta… Samt att Socialdemokraten Hillevi Larsson fick kritisera Christian öppet för ett problem som inte handlade om Staffanstorp, utan härrörde till Hillevis egna partis s-styre i Malmö.

SVT visste i förväg att problemet var egentligen orsakad av Socialdemokraterna i Malmö, har nu framgått till Christian i ett telefonsamtal med SVT och som kommer att framföra en rättelse i kommande program.  Enligt Moderaten så är det inte ens en fråga om rättelse.

Frågan vi på Kronbladet.se har nu ställt till SVT är ifall programmets och redaktionen för SVT har följt
SVT Policy:
”SVT har en särställning som ett public servicebolag i allmänhetens tjänst. Det innebär bland annat att publiken, och alla de som kan komma att granskas, måste kunna lita på att SVT och de som företräder SVT är oberoende och står fria från politiska, ekonomiska, kommersiella och andra intressen.
Som enskild medarbetare har man alltså ett ansvar för att värna sin integritet och trovärdighet för att kunna agera fritt och oberoende i förhållande till personer, företag, myndigheter, organisationer, politiska partier och andra partsintressen.”

Kronbladet.se har nu skickat en förfrågan till SVT för att få en kommentar om hur de ser på inslaget och om hur den har följt policyn.

Christian Sonesson (M) har nu fått en förklaring av SVT idag 30e Januari

Från Christian Sonnesson FB-sida

 

Källa:

Facebook.se inlägg av Christian Sonesson (M).
Expressen.se
SVT.se

 

Relaterade artiklar

2 Kommentarer

  1. Igen ser hur media förvanskar och far med osanning på ett sätt de inte ens längre döljer och med ett sådant förakt mot folket att detta bara kommer att kunna upphöra i och med att alla slutar titta på SVTs och alla andras TV-program.

    Alternativ webb-TV är en del av lösningen, resten står alla intelligenta och skarpa privata webbsidor för.

Translate »
Close