NyheterSportnyheter

Historiskt Davis Cup-lag nominerat

Tre raka segrar ledde till uppflyttning i fjol. Nästa helg inleder Sveriges tennisherrar årets Davis Cup-säsong mot Ukraina på bortaplan.

Under 2018 testas ett nytt spelformat i Davis Cup, i samtliga divisioner förutom World Group. I det nya formatet spelas matcherna i bäst av tre set och landskampen spelas på två dagar. Nytt är också att ett lag kan bestå av upp till fem spelare (tidigare fyra).

Sverige är tillbaka i Europa-/Afrikazonens grupp 1 efter playoff-segern mot Litauen i Båstad i höstas. I första omgången väntar Ukraina på bortaplan. Matchen spelas 2-3 februari i Dnipropetrovsk, inomhus på hardcourt, och sänds live i Svenska Tennisförbundets egen tv-kanal Tennisplay.se.

Sveriges DC-kapten Johan Hedsberg har tagit ut följande lag: Elias Ymer, Markus Eriksson, Mikael Ymer, Karl Friberg och Andreas Siljeström.
– Jag är glad att de här killarna har tackat ja och ser fram emot att jobba tillsammans med dem igen. De stod för starka insatser förra året, både som lag och individuellt, och det ska bli inspirerande att spela i en högre division, säger Hedsberg.
– Alla nationer i den här gruppen är supertuffa motståndare. Ukraina har många meriterade spelare men vi kommer att göra allt för att hitta ett sätt att slå dem, säger han.

Sverigeettan Elias Ymer har börjat året bra med att kvala in till årets första Grand Slam-turnering. Hans bror Mikael Ymer har inlett säsongen med spel på challenger-nivån och lyckat kvalspel i Koblenz, Tyskland, och i franska Rennes där han i kväll (tisdag) ställs mot Ernests Gulbis, Lettland, i huvudturneringens första omgång.

Övriga i laget är Markus Eriksson, som avgjorde matchen mot Litauen i par med Johan Brunström; dubbelspecialisten Andreas Siljeström samt Karl Friberg, 19. Karl Friberg gör DC-debut men var med som reserv i senaste matchen mot Litauen.

Sveriges lag (singel-/dubbelranking)

Elias Ymer (140/336)
Markus Eriksson (307/303)
Mikael Ymer (415/493)
Karl Friberg (894/1619)
Andreas Siljeström (-/152)

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close