KrönikaNyheter

LEDARKRÖNIKA: Sverige är västvärldens svar på sagan om Alice i underlandet

Idag uppfinns det nya ord på löpande band som blir allt mer raffinerade där ord kopplas med subjektiva känslor, och kan egentligen enbart uppfattas om du har synska förmågor från Alice i underlandet. När nya ord hittas på så ignoreras vetenskapen och istället hänvisas till kvasivetenskap som inte har förmågan bevisa utan följer närmast ideologiska slutsatser som ersätter kvalificerade empiriska forskningsresultat.

Man kan lätt inse att ordets betydelse ”semantik” och vad för ord som är rätt och vad för nya ord som uppfinns ”lingvistik” är vänsterns domän sedan 1967.. Ett tydligt exempel  började med att ordet ”Ni” som togs bort ur ett tal av Bror Rexed. (kan ses förståeligt vid tidpunkten) .
Bror var ordförande för det statliga Medicinalstyrelsen som sedan blev den nya myndigheten Socialstyrelsen, där Rexed blev utnämnd som generaldirektör av den Socialdemokratiska Erlander-regeringen. Iden var att man ville ta bort klasstänkande och iden om att lägga till ordet DU skulle vara mer demokratisk inkluderande.

Idag uppfinns det nya ord på löpande band med samma syfte som 1967, men idag byggs det även in nya så kallade ”normer” och ”värdegrunder” som står i bjärt kontrast mot de mänskliga rättigheterna. Och det är nu det börjar bli allvarligt farligt och närmast totalitär nazistisk vänsterdröm. Speciellt skattefinansierade arbetsplatser kräver att man följer ”nya” normer, eller att man ska vara ”normkritisk” , och följer man inte den nya tidens modeord eller idéer så är det överhängande risk att man förlorar jobb eller ej får nya positioner i sin karriär.

Detta är ett faktum att flertal välutbildade personer eller kvalificerad arbetskraft antingen inte fått anställning eller förlorat på just att man inte är tillräcklig ”normkritisk”, exempelvis anställde inte konstfack en redan aktiv professor till en ny professurtjänst för att han inte hade erfarenhet av ”normkreativ praktik”, vad det nu kan vara?
Läs artikel från Academic Right watch. Här en bild med exempel på krav om normkritik vid anställning:

Källa: Konstfack DNR KF2017/VO2P/11

Och det är dags att avslöja den nakna sanningen om vad den nya tidens ord eller normer vad de egentligen är. Bluff, rappakalja, charlataners nöje att kontrollera sin omgivning. Närmast psykopatiska drag kan skönjas när verkligheten möter fejkade normer och hitte-på-ord.  Sverige är förmodligen västvärldens svar på ett Nordkorea som lever i en påhittad saga från Alice-I-underlandet.

Några ord underbara ord från sagorna: normkritisk perspektiv, islamofob, binär könsuppdelning, vithetsnormativ, normfungerande, rasifiering osv, osv, osv..

Om det blir ett maktskifte vid valet 9e September 2018, så får vi hoppas att reformer görs där alla skattefinansierade organisationer och myndigheter måste inneha vetenskapsbaserade arbetsplatspolicy och att ideologiska och sekulärt befriat språkbruk. Och se till att förföljelse av åsikter stoppas och börja följa de 30 mänskliga rättigheterna på allvar.

/Redaktionen

Källa:
Ang avsaknad av normkritik vid anställning: Academic Rights watch

Relaterade artiklar

Translate »
Close