Annat & UppsnappatIntressantTänkvärt

Fredrika kommer hem!

5 000 mil på knappt tre år! Sundsvallstjejen Fredrika Ek har gjort en fantastisk resa på cykel över fem kontinenter. På lördag den 13 januari kommer hon hem till Sundsvall igen efter 1 043 dagar och hon har dessutom hittills samlat in 750 000 kronor till Action Aid, vars mål är att säkra mänskliga rättigheter för utsatta flickor och kvinnor över hela världen.

13.00 på lördag den 13 januari tas hon emot med en välkomstceremoni på Stora torget i Sundsvall och hyllas av bland andra kommunstyrelsens ordförande Peder Björk.

– Fredrika är en fantastiskt bra ambassadör för Sundsvall och har uppmärksammats över hela världen under sin resa. Hon har dessutom samlat in pengar till ett mycket viktigt ändamål, så jag hoppas att många kommer till Stora torget på lördag för att hälsa henne välkommen hem, säger Peder Björk.

Så sent som i tisdags (9/1) var Fredrika med i direktsändning i TV4:as Nyhetsmorgon https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/3951221. Under det inslaget visades dessutom filmer och bilder från hennes strapatsrika resa. Bildspel från äventyret kommer även att visas på storbildsskärm på Stora torget under lördagens event.

– Vi rullar bilder redan från 12.30 på storbildsskärmen i väntan på Fredrika. Ett filmteam kommer att följa henne sista biten in mot Sundsvall och förutom kommunalrådet kommer även folk från Action Aid och de företag som sponsrat Fredrika under resan att finnas på scenen för att välkomna henne, säger Fredrikas pappa Anders Ek som har organiserat mottagandet.

Källa: Sundsvalls kommun

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Translate »
Close