NyheterPolitikVärlden

Iran förbjuder Engelska i grundskolan

Demonstrationerna som har blossat upp i Iran är pågrund av det Engelska språket, enligt ayatollan Ali Khamenei, som är högsta ledare i Iran.

Undervisning i engelska i grundskolorna förbjuds, efter att islamiska ledare varnade för att lära sig språket öppnade vägen för en västerländsk ”kulturinvasion”.
Mehdi Navid-Adham, chef för det statliga högskolans högskola, sa: ”Undervisning i engelska i regeringen och icke-statliga grundskolor i den officiella läroplanen är mot lagar och förordningar.
”Detta beror på att antagandet är att i grundskolan läggs grunden för den iranska kulturen hos eleverna.”
Undervisningen i engelska börjar vanligtvis mellan 12 och 14 år, men vissa grundskolor under den åldern innehåller också språkklasser.

Ayatollan Ali Khamenei

Demonstrationerna i Iran där bland annat kvinnor har försökt frigöra sig ifrån slöjtvånget, har nu krävt 22 människors liv och över 1000 personer har blivit arresterade utöver 80 olika städer.

 

Källa:

Daily Mail

Relaterade artiklar

2 Kommentarer

  1. Vilken är källan här? Ni citetar en person. Har ni talat med honom själv. Eller har ni klippt texten från någon annan redaktion? I så fall viktigt att ni anger. För er egen trovärdighets skull.

  2. Hej Marianne,
    Källan är Daily mail som vi citerar ifrån, sedan uppgifter från övrig media gällande kvinnors kamp. Men du kan även se
    på bilden nedan i artikeln, att en kvinna bryter mot normen i det Iranska samhället.
    Med vänlig hälsning Kronbladet

Kolla också

Close
Translate »
Close