NyheterPolitikVärlden

Clinton-stiftelsen i USA utreds av FBI

FBI-agenter från Little Rock, har i en förnyad undersökningen intervjuat minst ett vittne under den senaste månaden, ytterligare aktiviteter förväntas under de närmaste veckorna.

Undersökningen rör huruvida Clintons lovade eller utförde några politiska beslut som gynnar givare till stiftelsen eller om givarna gjorde åtaganden om donationer i hopp om att säkerställa regeringens frantida beslut under Hillary Clinton.

FBI kommer även undersöka om några skattefria tillgångar konverterades för personlig eller politisk användning och om stiftelsen följde gällande skattelagstiftning.

Ett vittne som nyligen intervjuats av FBI beskrev sessionen till tidningen The Hill som ”extremt professionell och otvivelaktigt noggrann” och fokuserade på frågor om huruvida givare till Clinton välgörenhetsinsatser mottog någon gynnsam behandling från Obama-administrationen på ett politiskt beslut som tidigare lyfts fram i media.

Frågor till FBI-kontoret i Little Rock har hänvisats till Washington huvudkontor, där tjänstemän nekade någon officiell kommentar. Nick Merrill, en talesman för Hillary Clinton, och Craig Minassian, en talesman för stiftelsen, har inte velat kommenterat utredningen som pågår emot dem.

 

Källa

The Hill (USA)

Relaterade artiklar

One Comment

Translate »
Close