NyheterPolitikSverigeVärlden

Nya lagar i Tyskland gällande sociala medier

Nya lagar i Tyskland emot hat på nätet har nu blivit verkliga. Upp till 50 miljoner euro kan företag få betala ifall så kallade ”hat-uttalande ” inte rensas bort inom 24 timmar skriver daily mail.

Och nyligen var det Twitter som agerade efter de nya Tyska lagarna och tog bort talespersonen Beatrix von Storch (Afp) kommentar ang problem som Tyskland har gällande speciella kvinno-zoner under nyår.

Beatrix kommentar på twitter översatt på facebook från Tyska till Svenska:

 

Även i Sverige så förs det diskussioner om censur som att Hanna Stjärne vd för SVT efterfrågar den 2a januari i tidningen Journalisten.se om åtgärder att stävja Facebook och Google yttrnadefrihet och mänskliga rättigheter  inför riksdagsvalet 2018:

* Lagen i Tyskland gällande hatkommentarer på nätet gäller främst företag med mer än 2 miljoner användare som måste ha möjlighet inom 24 timmar ta bort kommentarer.

Frågan om vad som är ”hat” är obeskrivet och verkar vara nyckfullt och vi har idag epostat till Hanna Stjärne vd på SVT och frågat om ett förtydligande om vad dessinformation betyder för henne och vilka exempel hon har att komma med.

Uppföljning kommer.

källor:

Daily mail

Journalisten.se

/Redaktionen

 

 

Relaterade artiklar

Translate »
Close