Hem & TrädgårdLevaTeknikTeknik & prylar

​Klapphandeln på Blocket 2017: biljetter, airboards och mobiltillbehör

Sju av tio svenskar har någon gång fått julklappar de aldrig använt (69%), det visar Blockets undersökning, i samarbete med Kantar Sifo. Nu inleds klapphandeln på Blocket. Sett till trenden på andrahandsmarknaden är det främst konsertbiljetter, hobbyfordon och mobiltillbehör som kommer att säljas vidare.

Det finns tre skäl till varför man som säljare vänder sig till Blocket i mellandagarna. De allra flesta passar på att rensa ur hemma för att skapa rum och stärka kassan. Sen finns de som fått fina julklappar som ersätter gamla ägodelar – såsom modernare versioner av elektronikprylar.

– Till sist har vi de som inte är nöjda med vad de fått av jultomten. Många säljer klappen vidare på Blocket redan efter Kalle Anka, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

I fjol annonserade svenska folket ut saker på Blocket till ett värde av cirka 116 miljoner kronor under mellandagarna*. Störst är privathandeln inom heminredning och elektronik. De privatannonser som emellertid ökar mest i antal är inom kategorierna biljetter, hobbyfordon, mobil- och datortillbehör samt bollsportsprylar.

– Vi tror att många kommer sälja vidare konsert- och teaterbiljetter även i år. Det är verkligen en smaksak vilken kultur man uppskattar. Vad gäller hobbyfordon skulle jag tro att exempelvis airbords och drönare säljs vidare på grund av tappat intresse. Här finns ett högt andrahandsvärde och stort incitament att låta ny ägare finna glädje i prylen. Klapphandeln av elektroniktillbehör kommer nog alltid vara stark – vem känner inte igen sig i att laddare, hörlurar och adaptrar hopar sig i byrålådan, säger Linnéa Aguero.

Topplista: kategorierna som ökat mest i antal privatannonser under mellandagarna senaste två åren på Blocket

  1. Konsertbiljetter
  2. Hobbyfordon såsom Airbords, segways och gocarts
  3. Mobiltillbehör
  4. Datortillbehör & Program
  5. Bollsport
  6. Väskor
  7. Teater- och show-biljetter
  8. Dyk & Vattensport
  9. Hemtextil & Prydnad
  10. Stereo & Surround

Källa: Blocket

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close