NäringslivNyheterPolitikVärlden

Brittisk ekonomi växer mer utan EU

Brittisk ekonomi växer mer utan än EU, nationell brittisk statistik visade att den växte med en årlig procent på 1,7 under tredje kvartalet i år, upp från den 1,5 procent som den tidigare hade registrerats.

Och arbetslöshetens sjunker till rekordlåga nivåer. Och i en uppsättning oväntade revisioner uppgraderade Englands institut för nationell data, att tillväxten för 2016  är starkare sex månader efter folkomröstningen ut ur EU / Brexit.

Den 1,9 procents tillväxt som registrerades förra året gjorde Storbritannien tillsammans med Tyskland som den bästa ekonomin i G7 2016. Mellan juli och september i år fick tillverkarna sitt bästa kvartal sedan början av 2011 då exporten ökade.

Analytiker säger siffrorna betyder de senaste prognoserna från Byrån för budgetansvar, Bank of England och IMF ser nu för pessimistiska ut. Hushållens utgifter ökade dock med bara 1 procent – dess svagaste takt sedan 2012.

Rapporten kom bara en dag efter det att nationella statistiken visade att statens upplåning har fallit och skatteintäkter flödar in.

Ian Stewart, chefsekonom på Deloitte menade att Storbritanniens prestanda har varit ganska bättre än de dystra beskeden om vad bedömare trodde skulle hända med efter Brexit. Och att Tillväxten har kommit starkare än väntat.

Relaterade artiklar

Translate »
Close