KrönikaNyheterPolitikSverige

LEDARKRÖNIKA: År 2018 är kappvändarnas år om sanningen

LEDARKRÖNIKA: Valåret 2018 är kappvändarnas år, både politiker och opinioninstitut kommer svänga i många frågor. Tyvärr är det ofta bara valfläsk och taktiskt spel om att lura ”bäst” är de som vinner. Du som väljare är en spelbricka och ett av dina motvärn är kunskap.

Vi på Kronbladet granskar just nu ett av regeringens utspel om ett förslag från en utredare om hårdare tag och lag emot terrorstöd och terror-resor. Men tittar man nogare så är det egentligen inga skärpningar utan bara tuffa ord men lite handling. Och det är detta som du skall se igenom om du önskar tuffare tag emot terrorism.

Men tittare vi utöver vad andra partier har att brottas med så är det just kraven på tuffare straff och mer resurser till Polisen.. Även miljöpartiet vill skärpa till inom detta område. Vad som partierna undviker så är det roten till det onda som ingen vill tala om:

För lite resurser och för hög andel människor i Sverige som inte jobbar eller för få människor som jobbar i privat sektor. Och för hög andel migranter utan identitet som kommer till ett land med för liten population att absorbera in i sin kultur för att behålla en god laganda i samhället.

Tryggheten sjunker enligt senaste mätningar från BRÅ, delvis för att det är för få poliser, för låga löner, och att beviskraven för fällande domar bör sänkas istället. Visst kraven på hårdare straff bör beaktas inom få områden om full verkan skall uppnås.
Det gäller även politikerns prat om bättre sjukvård oftast är tomma ord och att extra resurser som politiker generellt talar om, äts upp av lån som redan är tagna.
Det du bör ha i medvetandet som väljare är att den offentliga sektorn saknar 75 miljarder kronor som inte är budgetterat på vad man har i kassan.
Mats Ingvarsson från riksrevisionen sade bland annat till Expressen/DI 12e Maj 2017:

Finanserna har överskattats med så mycket som 75 miljarder kronor sammanlagt på fyra år, enligt ett räkneexempel i rapporten. 

Det är cirka 2 procent av BNP. 

Riksrevisionen betonar dock att det endast handlar om ett räkneexempel, och att man borde granska många fler orsakssamband och händelser för att få en helhetsbild av hur bra prognoserna är.”

Det behövs inga höjda skatter i ett av världens mest beskattade länder med en befolkning där allt färre  jobbar, så är dagens skatter tänkt för den inhemska befolkningen. Dessa 75 miljarder som saknas finns i den direkta invandringens kostnad, som är 70-80 miljarder. (källa: Aftonbladet, SvD)
Vi har idag mängder av människor med kompetens från otaliga länder, bästa receptet är att integrera dem in  i den Svenska kulturen och låta dem bli en del av samhället och för den skattedel av privata sektorn för bidra till samhället.

Oturligt nog så saknas det media som granskar oberoende i Sverige, som kan ställa de tuffa frågorna och hjälpa sina läsare att se igenom dimridåerna.
De flesta tidningar är politiska, allt från DN, SVD, VLT, Aftonbladet, Arbetaren, Sydsvenska, Expressen, GP, DI , osv. Gäller även politiska opinionsinstitut som Timro och Arena.

Valåret är ett tufft år för dig som väljare pga av de parlamentariska läget kommer bli ett av de smutsigaste valen i mannaminne, och det är de året du som väljare kommer få minst hjälp av granskare.

Vi på kronbladet är Konservativa och politiskt obundna och hoppas ge en sådan netural bild vi kan ge. Vi har granskat otaliga ämnen ur både positivt som negativt utan att ta ställning, exempelvis utrikes där Donald Trump målas upp som djävulen själv i ett DDR Sverige. Så har vi både skrivit 2 neutralt negativa som 2 neutralt positiva artiklar om Trump. Då vårt mål att lyfta upp oberoende åsikt om hur läget ligger till egentligen oavsett ämne.

Följ med oss under kommande år 2018 inför ett viktigt val för Sverige.

/Kronbladet

 

Relaterade artiklar

Translate »
Close