Annat & UppsnappatKul

Fel brudgum (veckans tabbe)

En dag i början av 1920-talet på Irland skulle Albert Muldoon i egenskap av marskalk leda fram brudgummen till altaret i den lilla kyrkan Kileter i Tyrone. Men istället för att ställa sig till höger om brudgummen placerade Albert sig på andra sidan.Så anlände bruden och ceremonin började. Prästen, som ju såg att Albert stod till vänster, ställde alla frågorna enligt giftemålsformuläret till honom – och Albert svarade snällt. Sedan avslutade prästen akten och uppmanade det lyckliga äkta paret att skriva sina namn i registerboken. Först när den verkliga brudgummen envisades med att skriva sitt namn i stället för Albert som prästen hade uppmanat, uppdagades vad som hade hänt.
Man fick göra om hela ceremonin – den här gången stod Albert på rätt sida.
Så här svarade han efteråt:
-Min kompis Christopher.. brudgummen alltså.. var så nervös att han tycktes ha tappat målföret, så jag tyckte det var bäst att svara i hans ställe.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close