NyheterVärlden

USA lämnar FN:s migrationsfördrag

USA lämnar officiellt FN:s migrationsfördrag och ambassadör Nikki Haley meddelade under helgen att TrumpAdministration har beslutat att dra USA ut ur ett icke-bindande FN-avtal som kräver ett globalt svar på det internationella flödet av migranter.

Ambassadör Haley fattade beslutet slutligt på måndagen. I ett uttalande som släpptes till media under helgen klargjorde ambassadör Haley att FN: s Global Compact on Migration inte blir av för USA:s del

Källor berättade att ambassadör Haley var för att vara kvar som en part i fördraget, men statssekreterare Rex Tillerson var inte det, och Trump-administrationen valde slutligen att stå på Tillersons sida.

Förenta staternas roll i denna migrationsprocess är viktig eftersom USA historiskt varit generöst välkomnat människor från hela världen och är hemmet för det största antalet internationella invandrare i världen. Efter helgens händelser är frågan Hur detta kommer påverka Europa och Sverige.

 

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close