Granskning

GRANSKNING Del 2: Nyhetsorganet TT levererar Fake news om situationen i Libyen

Kronbladet har sedan tidigare rapporterat om den snedvridna rapporteringen om situationen i Libyen om hur migranter betalar av sina skulder till flyktingsmugglare men kallas istället av media för ”Slavhandeln i Libyen”. Så har även det statliga mediaorganet TT gått i samma spår och kallar det för ”slavhandel”.

TT nyheter väljer att kalla  situationen för  ”Slavhandel”som är ämnet på toppmötet i landet Elfenbenskusten,  i staden Abidjan, där EU och den Afrikanska unionen diskuterar problemet med migranter som fastnar i Libyen.

Läs om Del 1 här >Ang fake-demonstrationen.

Men att kalla situationen för slavhandel finns det inte fakta för, och än lustigt är att Stefan Löfven verkar bekräfta rapporteringen från IOM utan att säga emot.

Fakta som finns idag är att det inte finns några ”slavläger” utan folk sitter i väntan på att bli lösta/betala sina skulder från flyktingsmugglare eller köpa biljett över till Europa. Dessa migranter kan när som helst ta sig fria från situationen- När migranter har ropats ut på auktion så har det ropats ut som arbetare och möjligheter att betala av sina skulder till den högst bjudande arbetsgivaren. Villkoren är dock inte bra men att de säljs som slavar har än så länge inget bevis tagits fram om ifall man följer tidningen IBT eller CNN. Se vår artikel om ämnet sedan tidigare.

Diskussionen och termen av slavhandel myntades av organisationen IOM  (Samarbetsorgan till FN,  som varit självständig i sitt utövande och varit del av Europas system för migration) och dess organisation är för migranter ska få komma till Europa och finansieras av 165 medlemsstater bland annat Sverige.

IOM:s överordnade mål som Kanadensiskan Megan Bradley , skrev i boken
” The International Organization for Migration (IOM): Gaining Power in the Forced Migration Regime”
” International Organisation för Migration IOM: Makt genom forcerad migrations regime”

Inledningen av boken skrivs på engelska:
”The International Organization for Migration (IOM) remains understudied, despite its dramatic growth in recent decades, particularly in the humanitarian sphere. In this article I examine key factors driving IOM’s expansion, and implications for the forced migration regime. Despite lacking a formal protection mandate, IOM has thrived by acting as an entrepreneur, capitalizing on its malleability and reputation for efficiency, and carving out distinctive roles in activities including post-disaster camp management, data collection, and assistance for migrant workers in crises. I reflect on IOM’s efforts to accrue increased authority and power, and suggest that understanding IOM’s humanitarian engagements is now essential to understanding the organization itself and, increasingly, the forced migration regime.”

Läs mer om IOM här eller ladda ned hela rapporten här i pdf-format.40452-50982-1-SM

Frågan är nu varför TT kablar ut Fake news till Svenska befolkningen genom tidningar som DN, GP, Metro, osv osv… ?

TT Fake news

Kronbladet kommer att försöka kontakta TT och ge dem alternativa rubriker istället för Slavhandel. Kanske borde kallas för Flykting-kalabaliken i Libyen ? Och frågan är ifall TT har faktagranskat sin artikel.

Granskningen fortsätter, har ni tips så skicka in infon till redaktionen.

/Redaktionen

Läs om Del 1 här >

Relaterade artiklar

Translate »
Close