Annat & UppsnappatIntressantNyheter

Stå upp för den Universella deklarationen om mänskliga rättigheter

 First Response & Security Consulting arrangerar ett gratisevent den 9e december i Malmö om att Stå upp för den Universella Deklarationen om Mänskliga Rättigheter i Sverige…intresserade kan boka biljetter redan idag.

Bakgrunden är att den 10e december 1948 antogs den Universella Deklarationen om Mänskliga Rättigheterna av FN.

Idag har 193 länder skrivit på deklarationen och förbundit sig att följa dessa 30 artiklar av rättigheter och skyldigheter….

I årtusenden har människan slagits och kämpat för sina rättigheter och gör så än idag över hela världen, även i Sverige. De Mänskliga Rättigheterna ligger till grund för vår Demokrati och våra lagar men tyvärr är det inte många som idag vet och förstår vad de Mänskliga Rättigheterna är och vad de faktiskt betyder.

Det är inte heller många som är medvetna om att det finns olika Mänskliga Rättigheter så man kan inte bara hänvisa till de Mänskliga Rättigheterna utan man måste vara specifik angående vilka artiklar och vilken deklaration man syftar på och använder sig av.

I dagens Sverige missbrukas hänvisningen Mänskliga Rättigheter väldigt ofta av människor som vill lägga tyngd bakom falska påståenden.

I dagens Sverige missbrukas hänvisningen Mänskliga Rättigheter väldigt ofta av människor som vill lägga tyngd bakom falska påståenden. De som skulle behöva hänvisa till de mänskliga rättigheterna känner oftast inte till vilka rättigheter de har och de flesta tror att detta är en självklarhet i Sverige.

Om fler politiker, företagare och privata personer kände till Den Universella Deklarationen om Mänskliga Rättigheter, syftet med att den skapades och hur den kan användas för att skapa ett bättre Sverige, ett bättre samhälle med lagar som efterföljs och ett mänskligt och socialt ansvar för och bland medborgarna så hade situationen i Sverige kunnat bli bättre.

Fler behöver förstå skillnaderna i de olika mänskliga rättigheterna och hur de påverkar vårt samhälle och våra värderingar utan att missförstå faktauppgifter i förhållande mot känsloargumentering.

Fler behöver förstå skillnaderna i de olika mänskliga rättigheterna och hur de påverkar vårt samhälle och våra värderingar utan att missförstå faktauppgifter i förhållande mot känsloargumentering.

Den 9 december bjuder First Response & Security Consulting in till en hyllning av den Universella Deklarationen om Mänskliga Rättigheter på Garaget i Malmö.

Dörrarna öppnar kl 13.30, Eventet börjar 14.00 och slutar 17.00 när dörrarna stängs.

Eventet är gratis för gäster men man måste boka sin biljett eftersom det är begränsat med platser.
Tillsammans med företag som stöttar eventet med sitt deltagande, arbete eller råvaror och produkter kommer vi att bjuda gäster på en spännande dag med föreläsningar om skillnaderna i de olika Mänskliga Rättigheterna, Sveriges situation och agerande i förhållande till den Universella Deklarationen om Mänskliga Rättigheterna, EU konventionen och FN konventionen. Historien om hur mänskligheten nått fram till de rättigheter som antagits och vilka de är.

Efter föreläsningen finns det tid för mingel då vi även bjuder på förfriskningar och tilltugg samtidigt som gästerna ges möjlighet att besöka företagen som stöttar eventet och finns på plats med försäljning och representation.

För att boka sin gratisbiljett går man in påsimplesignup.se/event/108268

 hemsida: fireseco.com

 

Relaterade artiklar

3 Kommentarer

  1. Har vi några som känner att vi behöver lära oss att inte känsloargumentera utan följa lagar och regler samt även förstå den Universella Deklarationen om Mänskliga Rättigheter och vad den faktiskt betyder, uppmanar jag skarpt att komma! Frihet är inget som kommer gratis utan det är något man måste värna om och slåss för!

    Varmt Välkomna!

Translate »
Close