GranskningNyheterPolitikSverige

GRANSKNING: Om slavhandeln som är avbetalning

GRANSKNING: Det var en demonstration i Stockholm 25e November  på Sergels torg ang slavhandeln i Libyen som är i själva verket är en nyhet från organisationen IOM som är för migration till Europa.

Det som undanhålls är fakta och vad man måste förstå är att personer som säljs i staden Tripoli/ Libyen egentligen betalar av sina skulder för att bli smugglade till Europa.

Personer som väljer att betala av sin skuld gör det genom arbete och som arbetskraft erbjuds efter högstbjudande arbetsgivare som köper arbetare, men likaså har dessa arbetare hamnat där av egen fri vilja.

Bild IBT News, på en ung man som måste betala sin skuld till smugglare.

Länderna som migranterna kommer ifrån är inte i krig eller flyr inte från förföljelse. I en av berättelserna så orkar inte en ung man betala av sin skuld, utan låter sin familj betala skulden till smugglarna på ca 2780 USD och återvänder sedan till Nigeria.

Dock att dessa unga starka människor som kvarhålls mot sin vilja pga av skuld kan ses som ett frihetsberövande dock har personen aldrig fångats eller köpts av slavägaren från början. Dessa migranter har själva försatt sig i , en frivillig handling byggt på hopp från organisationer i norra Europa som ger ett falskt hopp att man kan få bostad och jobb gratis.

Och att nu delagarna På demonstrationen på Sergels torg går alltså i andras organisationers ledband och kommer skapa ett falskt löfte för fler unga ”män” att försöka ta sig till Europa. Egentligen bör dessa unga män bygga sina länder, till att bli framgångsrika länder men som nu förlorar en ung generation till rika länder som söker en billigare arbetskraft, en sorts av handel med människor även i de så kallade rika länderna.

Bild från IBT

Källor

CNN

IBT News

Relaterade artiklar

Translate »
Close