NyheterPolitikSverige

EXTRA: Martin Strid uttalande ”Befria muslimer från Islam”

EXTRA :

Martin Strid ledamot från SD Borlänge ansåg att man måste befria Muslimer från Islam vilket tolkas som rasism av organisationen ”Inte Rasist men” då Martin hade under SD landsdagar sagt orden med att -man måste skilja på islam och muslimer-.

Citaten från Martin Strid ”

– Det finns en skala, från 0 till 100 och i den ena änden i den skalan är man 100 procent fullt ut människa och human, och allt man lägger in i det begreppet. I den andra änden är man 100 procent muhammedan. Alla muslimer finns någonstans på den skalan, säger Martin Strid inför partikamraterna.

– Är man IS är man nära 100 procent muhammedan, är man ex-muslim har man kommit långt ut mot att bli fullt ut människa

och där Martin avslutar med från talarstolen:

 

– Ju mer jag har lärt mig, desto mer förskräckt blir jag. Det är en religion som grundas på hat, lögn och träldom där utveckling är förbjuden. Straffet för att lämna, kritisera eller skämta om islam är döden. Vi ska befria muslimer från islam, målet ska vara att de går med i SD istället.

Kronbladet har sökt svar från experter om vad rasismen skulle kunna vara, men enligt olika bedömare så skiljer Martin Strid inte personen från att vara människa eller inte. Utan använder ett annat ord för islamister och säger ordet mohammedaner istället.

Uttalandet kan inte ses som hets mot folkgrupp, eller precis som man befriade Tyskarna från Nazism så verkar det som att Martins retorik vill befria Muslimer från islamismen.

Ang citaten:

Detta bygger givetvis på att citatet är rätt citerat av Inte Rasist men eller från den Socialdemokratiska tidningen Aftonbladet, och kan med hög risk vara fel.

Och det skall också ses  ur ljuset som att dagens diskrimineringslagar ” Hets  mot folkgrupp ” räknar in religiösa grupper men faktamässigt inte  kan ses som rasism.

/Redaktionen

Relaterade artiklar

Translate »
Close