PolitikSverige

Valsedlar i färg till valet 2018

Från och med 1a Januari 2018 så får valsedlar ha sin partisynbol i färg samt även texten i fråga.

Man har även ändrat reglerna i valförordningen för röstning på enskilda personer som nu måste ha gett sitt samtycke vid ett personval.

Citat:

”Valförordningen ändras också så att anmälan av samtycke till en kandidatur alltid ska göras till länsstyrelsen om det är fråga om de allmänna valen (riksdagen och landstings- och kommunfullmäktige) och till Valmyndigheten om det gäller val till Europaparlamentet. För att tydliggöra att en personröst bara kan avse någon som har samtyckt till en kandidatur ska det finnas en upplysning om detta krav på valsedlar som gäller för partier som inte på förhand anmält samtliga sina kandidater.”

 

Källa

Regeringen

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close