KulturMusikPå scen

STJÄRNPIANISTEN LUDOVICO EINAUDI ÅTERVÄNDER TILL SVERIGE

Senast han var i Sverige för 1,5 år sedan blev det rusning när biljetterna släpptes och den slutsålda konserten på Cirkus i Stockholm var något utöver det vanliga och helt fantastisk. Italienska stjärnpianisten och kompositören Ludovico Einaudi hyllas var han än kommer, och är med sin minimalistiska och otroligt fängslande musik något alldeles extra.


Den 4 april återvänder mästaren äntligen till Sverige för en konsert på Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps måndag den 20 november kl 10.00.

Med den ena foten i den klassiska musikens värld och den andra i populärkulturens värld – via sin prisbelönta film- och TV-musik och sin till synes okomplicerade och minimalistiska pianomusik – har han de senaste decennierna byggt upp en bred och hängiven publik från alla musikaliska läger.

Han är en av de mest frekvent återkommande och spelade artisterna i Spotifys olika låtlistor med stämningsfull musik och återfinns i listor med namn såsom ”Peaceful Piano”, ”Music for Concentration” och ”Cinematic Chill-Out”. Listornas namn säger en del om hur musiken låter och vad den ger lyssnaren, men att uppleva Ludovico live är än mer stämningsfullt, upplyftande och fantastiskt. Något utöver det vanliga.

Detta vill du inte missa!

DATUM
4/4 – Annexet, Stockholm

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close