Annat & UppsnappatNyheterPolitikSverige

Fd partiledaren för Ny Demokrati, Ian Wachtmeister, är död

Den fd partiledaren för Ny Demokrati, Ian Wachtmeister har idag dött vid 84-års ålder, efter en längre tids sjukdom med cancer, som han tidigare i år berättade om, han hoppades att stå ut och komma tillbaka. 

Ian Wachtmeister född 24 december 1932 och har varit allt ifrån en entreprenör som slottsherre. Som entreprenör sysslade han med allt från aluminium och hushållsmaskiner till politik som organisationen ”Den nya välfärden.”

Mest blev han känd när han bildade partiet Ny demokrati som lyckades ta sig in i riksdagen 1991 mot alla odds på den tidens arena inom politiken, tillsammans med Bert Karlsson som med Skara sommarland och idag entreprenör med bostäder för flyktingar.

Ian Wachtmeister var alltid vass i sina kommentarer och har alltid sagt sin åsikt,  exempelvis gav han ut en självbiografi ”Rebellerna ” som går att beställa här:
Rebellerna – En Historiebok Av Ian Wachtmeister 

Ett av Ians kända citat är:
”Sunt förnuft måste få råda, men riksdagen håller just på att utreda vad det är”
källa livet.se

Se Ian Wachtmeister berätta om sitt liv här nedan

Relaterade artiklar

Translate »
Close