NyheterPolitikSverige

Transsexuella erbjuds ersättning pga Socialdemokratiska renhetslagar

Den nuvarande Socialdemokratiska regeringen år 2017, tänker föreslå ersättning till de drabbade transsexuella medborgare i Sverige som tidigare har blivit steriliserade  på grund av Socialdemokratisk politik sedan 1972 till 2013.
S har i sin iver velat förhindra icke önskvärda medborgares rätt till sina egna kroppar.

Det var under Olof Palmes S-regering 1972 som med sin lag ”könstillhörighetslagen” infördes för att få ordning på juridisk könstillhörighet på grund av transsexualism, så måste den transsexuella bli steril för att inte skapa oreda i släktledet bland de Svenska medborgarna.

I ett nytt lagförslag år 2017, 9e November, så skriver den S-ledda regeringen bland annat att:
Staten ska betala upp till 225 000 kronor till personer som steriliserades under könstillhörighetslagen mellan 1 juli 1972 – 30 juni 2013.

Socialminister Annika Strandhäll tar nu kraftigt avstånd från sin tidigare S-politik, som har varat i Sverige sedan 1972 till 2013, vars politik syftade att hålla transsexuella ifrån att föröka sig i samhället.

En läsare till Kronbladet.se ger en kommenterar:

Närmast är att man får känslor till Nazitysklands 30-tal där man ville hålla befolkningen ren från oönskade. Det är bra att den Socialdemokratiska regeringen inser sitt misstag så här sent in på 2000-talet.

S-regeringen skriver i ett pressmeddelande:

att mellan 600-700 personer kommer att ha möjlighet att söka ersättningen.
Kammarkollegiet föreslås bli ansvarigt för att hantera ansökningarna. Ansökningarna om ersättning ska komma in till Kammarkollegiet senast den 1 maj 2020.”

Förslaget går till lagrådet och ändringarna planeras att kunna träda i kraft den 1 maj 2018, bara ett par månader inför riksdagsvalet 2018.

Källa: Regeringen.se

Relaterade artiklar

Translate »
Close