LevaMat & Dryck

Pumpapaj till Halloween 

Bjud familj och vänner på en smarrig pumpapaj. Pajen påminner ganska mycket om mjuk pepparkaka och är relativt lätt att göra. Dessutom är det mycket gott! 

Det du behöver till pajdegen:

100 gram smör eller margarin

3 dl vetemjöl

2 msk iskallt vatten

Blanda ihop ingredienserna och bearbeta ut degen i en pajform. Det viktiga är att degen hålls kall så ställ in den i kylskåpet i en halvtimme.

Ställ därefter in pajformen i mitten av ugnen och förgrädda 15 minuter på 200 grader. Om du använder varmluftsugn kan du sänka temperaturen något.

Till pajfyllningen:

400 gram pumpakött

2 dl grädde

2 dl socker

3 ägg

0.5 tesked kanel

0.5 tesked ingefära

Börja med att sjuda pumpaköttet i 10-15 minuter tills det är mjukt. Sila av pumpaköttet. Blanda i övriga ingredienser och häll i pajformen.

Grädda pajen i 50 minuter längst ned i ugnen. Servera gärna med en klick vispad grädde!

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close