LevaMat & Dryck

Höstgryta

Underbart god och enkel gryta som verkligen passar i höstmörkret för hela familjen.

6 st fläsk karré skivor

1,5 st lök

0,75 dl vatten

1,5 st köttbuljong tärningar

3,75 dl matlagningsgrädde

3 msk chilisås

0,75 tsk timjan

0,75 st purjolök

1,5 dl kantareller

1,5 dl grädde

Gör så här

  1. Skär karrén i tärningar och hacka löken. Stek i en djupare stekpanna. Krydda med lite salt och peppar och lite grillkrydda.
  2. Häll på vatten, lägg i buljongen och låt sjuda i några minuter
  3. Häll i matlagningsgrädden, chilisåsen och timjan och låt det puttra en stund till.
  4. Lägg i kantarellerna och purjolöken och låt det koka ihop några minuter.
  5. Häll i grädden precis minuten innan servering och rör om.

Servera men potatis och svartvinbärsgelé och sallad.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Translate »
Close