NyheterSverige

TVÅ personer skjutna – EN död

Film under händelsen

Kl 22.49 fick polisen samtal om misstänkt skottlossning i Enskededalen, intill Poppelgården i Södra Stockholm. 

Strax innan 23:00, så var det flera människor i grannområdet som hade hört ljud som liknade skottlossningar. Detta ledde till att polisen fick samtal och dem var strax på plats där händelsen misstänktes ha skett.

När polisen kom bekräftades 2 personer svårskjutna. Det var skott på brösten och huvudet på de skadade och flera personer sågs även lämna platsen – två av dem på cykel.

De skjutna fördes till två olika sjukhus och strax innan det hörde man från fönstret några ungdomar skrika att de ville se de skjutna.

”Släpp mig. Det är min bror. Jag vill se honom! Låt mig se honom.” , ”kommer han att klara sig?” var flera meningar man fick höra under kvällens gång.

Polisen svarade gång på gång att platsen var avspärrade och ungdomarna var tvungna att lämna varpå en polis talade om att de inte visste ifall de skjutna skulle klara sig och att de var tvungen att åka till sjukhuset ifall dem ville hälsa på de skadade.

Vid 23:30 hade ingen gripits och polisen var fortfarande på plats med ficklampor och hundpatruller samtidigt som de undersökte den avspärrade platsen.

På fredagsförmiddagen kunde man bekräfta att en man vid 25-årsåldern hade avlidit på sjukhus. Han var född 1991 och skottlossningen misstänkts vara gängrelaterat.

Enligt DN:s källor är offren sedan tidigare kända av polisen och rättsväsende.

Under dagen kommer man genomföra dörrknackningar som ett trygghetsskapande arbete i området.

Journalist: Ella Rose

(Kronbladet äger filmen och bilden som delas tillsammans med denna artikel. Taget med journalistens mobiltelefon.)

Tags

Ella Rose

Hej! Jag heter Ella Rose och är 18 år gammal. Bor i Stockholm med familjen och studerar på en folkhögskola. Jobbar även tillsammans med Kronbladet och TV100. Skicka iväg ett meddelande på facebook eller till mitt mejl; EllaRoose@hotmail.com om du har några frågor eller funderingar. Varma hälsningar, Ella Rose.

Relaterade artiklar

2 Kommentarer

 1. Hej Fredde och tack för din kommentar.

  Liknande artikel har skrivits på olika sidor angående mordet som skedde igår kväll. Du får gärna kolla och samla på dig olika trovärdiga källor.

  Jag (journalisten), var på plats och kollade på händelsen genom fönstret då platsen var avspärrad.
  Du får gärna kolla på filmen jag laddat upp i artikeln.

  Om du finner detta intressant, så finns det en uppföljningsartikel som du kan hitta via vår hemsida.
  Det finns ytterligare en film och bild på minnesstunden som hölls ikväll.
  Hoppas du har en fortsatt trevlig fredag.

  Varma hälsningar, Ella Rose

Translate »
Close