LevaMat & Dryck

Pumpasoppa med ingefära och chili

Snart är det halloween och en pumpasoppa passar nog bra till lunchen eller förrätt på festen.

4 portioner

ca 30 minuter

1 kg pumpa
2 msk smör
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd chili
1 liter grönsaksbuljong
1 bit ingefära, 1-2 msk förskriven
200 g Philiadelphia färskost
1 dl färskpressad apelsinjuice
salt och peppar

Topping

1 dl rostade pumpakärnor
1 dl créme fraiche

Gör så här:

1: Sätt ugnen på 230 grader

2: Skala pumpan, dela i bitar och lägg på en plåt. Ugnsrosta i ca 15 minuter

3: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs dem lätt i smör i en rymlig gryta. Lägg i den rostade pumpan och häll på buljong. Koka upp och låt sjuda några minuter. Finriv ingefäran, tillsätt den och färskosten.
Mixa slät och smaka av med apelsinjuice, salt och peppar.
Toppa med lite rostade pumpakärnor och svartpeppar. Rippla lite créme fraiche över.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Relaterade artiklar

Translate »
Close