Film och TvKultur

Filmen som väcker Vincent Van Goghs målningar till liv – Bakom kulisserna på LOVING VINCENT

Regissörerna Dorota Kobiela och Hugh Welchman tar oss med bakom kulisserna på en otroligt ambitiös filminspelning: skapandet av världens första helt oljeanimerade långfilm. Trogen Vincent Van Goghs egen konstnärliga anda skildras hans märkliga liv och tragiska död.

Om Loving Vincent:
Det är den 29 Juli 1890 och en skadad man kommer stapplandes ner för en gata i den lilla franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår i magen. Mannen är Vincent Van Gogh – vid tiden okänd för omvärlden, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer – vem var det egentligen som sköt?

Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar. Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor. Resultatet är en färgsprakande, faschinerande och rörande berättelse om skaparglöd, passion och förtvivlan, producerad av Oscarsvinnande Breakthru Films och Trademark Films.

LOVING VINCENT har svensk biopremiär 20 oktober

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close