NäringslivNyheterPolitikSverige

Regeringen äventyrar rikets säkerhet?

Det har nu åter igen framkommit att rikets säkerhet har satts i utländsk kontroll mot SÄPOS rekommendationer, så har den Socialdemokratiska regeringen gett kontraktet utan säkerhetsavtal som ser till att personal är bakgrundskontrollerade.

Det har åter igen avslöjats att all dokumentation som den Svenska regeringen hanterar riskerar att läcka ut , via företagen Cygate och Atea som har vunnit upphandlingen av it-säkerheten som rör den Svenska regeringen.

Det är den Svenska regeringen som leder landet vid ev fara eller krig, då det är statsministern som sammankallar krigsdelegationen.  Därmed kan uppgifterna som ev har läckt ut användas emot Sverige eller alternativt skada näringslivskontakter med kommande affärer med exempel JAS-gripen äventyras.

Det har tidigare framkommit i Tyskland att flera företag ev har förlorat upphandlingar pga av information har läckt ut till andra länder, läs mer här.

Källor

DN

Nyheteridag

Wikimedia

New York Times

Relaterade artiklar

Translate »
Close