LevaMat & Drycksponsrade artiklar

Pasta a la Carbonara

Denna Pasta a la Carbonara innehåller ingen grädde. Detta eftersom rätten ändå är väldigt fet. Genom att bara använda äggulorna blir inte pastan torr, vilket brukar vara anledningen till att man ibland använder grädde.


2 pers.

Ingredienser:

½ Lök
1 Paket bacon
En skvätt vin eller vinessens (helst vitt men rött går bra)
3 äggulor
Salt
Svartpeppar
Gärna även kryddpeppar
Oregano

Gör så här:

Skär löken och klipp baconen rakt ner i stekpannan (matfett behövs ej). Tillsätt efter ett tag vinet och låt baconen dra åt sig smaken. Gör under tiden en äggblandning genom att separera äggulorna från äggvitorna. Blanda äggulorna i en skål tillsammans med salt, oregano och svartpeppar. Blanda bacon, lök och äggblandning med nykokt pasta (förslagsvis spagetti) och mal kryddpeppar över. Serveras med fördel med en bit parmesanost.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close