Film och TvKultur

GOD’S OWN COUNTRY – tävlar i Stockholms filmfestival, biopremiär 24 november

Regissör Francis Lee besöker Stockholms filmfestival med sitt intensiva kärleksdrama God’s Own Country, om mötet mellan två unga män på den vackra men karga brittiska landsbyggden. Filmen har hyllats värdlen över och tävlar nu om filmvärldens bokstavligen tyngsta pris; Bronshästen.

GOD’S OWN COUNTRY

God’s Own Country har belönats med priser vid bland andra Berlins, Edinburghs och Sundances filmfestivaler. Kritiker har beskrivit den som en ny Brokeback Mountain, fast bättre. Filmen är Francis Lees långfilmsdebut som regissör och manusförfattare, efter att ha lämnat skådespelarkarriären för en återgång till den brittiska landsbygd där han vuxit upp.

Filmen handlar om bondsonen Johnny som tar till sprit och one night stands för att klara av landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet uppstår passion mellan de två unga männen, och de börjar se möjligheten till en ljusare framtid.

God’s Own Country visas i huvudtävlingen Stockholm XXVIII Competition.

Svensk biopremiär 24 november 2017

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close