KulturLitteratursponsrade artiklar

Bästsäljande deckarkungen tillbaka

Att rymma från ett av världens säkraste fängelser sågs som omöjligt.

Fram tills nu…

Det är ett fängelse olikt alla andra, med ett säkerhetssystem utöver det vanliga och militärens hårda disciplinregler. Ingen av fångarna har ens tänkt tanken på att rymma. Men krigsveteranen och specialagenten John Pullers äldre bror Robert lyckas med det omöjliga.

Robert är dömd för landsförräderi. Hans oförklarliga rymning från fängelset gör honom snabbt till landets mest eftersökta brottsling. Vita huset ser John Puller som nyckeln för att hitta Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. Puller tvingas dessutom att samarbeta med en annan agent som verkar ha en egen agenda. Kan han lita på henne?

De blir allt mer involverade i fallet, och Puller hittar märkliga detaljer om sin brors dom. Det verkar som att någon är villig att göra vad som helst för att sanningen inte ska komma fram. Pullers förmåga som utredare sätts på prov – är han tillräckligt skicklig för att rädda sin bror? Eller ens sig själv…

Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis serie om John Puller. Den har legat etta på försäljningslistan i USA.


Om författaren:

David Baldacci föddes 1960 i Richmond, Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 110 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista. David Baldacci har en kandidatexamen i statsvetenskap från Virginia Commonwealth University och en juridikexamen från University of Virginia School of Law. Under nio år arbetade han som jurist i Washington, D.C.

Han är mycket engagerad i olika välgörenhetsorganisationer och startade Wish You Well Foundation tillsammans med sin fru Michelle. Organisationen kämpar för att alla barn och vuxna i USA ska vara läs- och skrivkunniga.

David Baldacci bor i norra Virginia med sin fru, två tonåriga barn och två labradorhundar.

Sagt om Baldaccis tidigare böcker:

Baldacci trycker gasen i botten, ökar spänningen och visar att han är en mästare både på att skriva thrillers och konstruera konspirationer.”
– DAST Magazine

Med ett blixtsnabbt tempo, fängslande karaktärer och otroliga vändningar genom hela boken, håller Attentatet fast din uppmärksamhet från första till sista sidan.
– The Times-News

I sitt fack är Baldacci en mästare!
MinaBoktips.se

När det gäller böckerna om Puller finns det onekligen paralleller med Lee Childs thrillers om Jack Reacher. Men David Baldacci kan det här hantverket och har ett driv i berättande som håller spänningen uppe från början till slut.
– Henric Ahlgren, BTJ, om ”De bortglömda”

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close