NyheterSverige

EXTRA: Terrorhot riktad mot Sverige, med 30pund dynamit som stals?


Ett hot har riktats idag mot Svenska myndigheter och för ca 7 dagar sedan stals 3 DHL skåpbilar ev. av märket Fiat Ducato som hade 30 ”pund” dynamit, från Italien/ Milano. Vägen är kort i Europa och ett terrorhot riktat mot Svenska myndigheter i centrala Stockholm den 21 September, samband?

Natten till den 21a September mottog SÄPO uppgifter från sociala medier att ett terrorhot var riktad mot centrala Stockholm.

SÄPO har gått i stabsläge men säkerhetsnivån är kvar på nivå 3 av 5 och utvärderar läget.

Samtidigt har gränsbevakningen mer eller mindre upphört i Sverige och den 14e September kl 2130 sågs 3 DHL skåpbilar i Italien som hade stulits med 30pund ( ca 60kg ) dynamit från Italien.

Förhoppningsvis har dessa samband ingen koppling till Sverige utan är riktad mot Italien.

 

copyright ilsussidiario.net

Uppdaterad 14:15

Från Expressens live-flöde:

”Enligt uppgift till SVT Nyheter har minst en medarbetare på Säpo uppmanat sina anhöriga att undvika kollektivtrafiken i Stockholm under torsdagen. SL har dock inte gjort några förändringar i kollektivtrafiken, utan den går som vanligt.

 

Skulle någon av våra läsare se något misstänkt i Stockholm, som övergivna lastbilar med nyckel i, eller övergivna DHL-skåpbilar med märket Fiat Ducato , centralt i sthlm som på något sätt inte passar in ev utländsk registrering , ring polis och tipsa.

Fiat Ducato

Källor:

Gränsbevakningen upphör

Stockholm direkt

ilsussidiario.net

Tags

Kolla också

Close
Translate »
Close