GranskningNäringslivNyheterPolitik

Sveriges regering vilseleder angående budgeten inför år 2018

Den Svenska regeringen skickade ut ett pressmeddelande om en kommande satsning på Sverige för att landet skall hålla ihop och då speciellt riktad stöd till landsbygden inför år 2018, som gick under rubriken ”Regeringen hela Sverige-Satsning ska lyfta landsbygden”.

Ingressen och rubriken kunde upplevas som att hela 1245 miljarder kronor skulle satsas på landsbygden vilket är stor del av Sveriges årsbudget,  vilket är en enorm investering när det i egentligen handlade om ca 200 miljoner kronor = 0.02% av berörd budget.

Se bild på förvirrande pressmeddelande från den Svenska regeringen;

Fördjupar man sig på regeringens hemsida så inser man slutligen att deras stora satsning var egentligen  0,02% på landsbygden vilket är oerhört lite när stora bygder avfolkas pga av uteblivna satsningar.

 

Frågan är ifall den Svenska regeringen medvetet har skickat ut en kraftigt felvinklad budget för att på så sätt blända och avleda uppmärksamheten till att sälja in en svag satsning på landsbygden?

Kronbladet har inte än fått en kommentar från regeringskansliet ang landsbygdsatsningen.

 

 

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close