KulturMusikPå scen

STJÄRNSKOTTET KALI UCHIS TILL STOCKHOLM I HÖST!

KALI UCHIS

Dansande mellan genres, med en röst som förtrollar och bjuder in till en själfull musikresa. Det är Kali Uchis – sångerskan/låtskrivaren/producenten/poeten/videoregissören/designern från Alexandria, Virginia – med rötter i Colombia. Hits som ”Ridin Round”, ”Know What I Want” och ”Nuestro Planeta” bådar gott inför debuten som snart släpps. Och den 7 december kommer hon till Debaser Strand!

Biljetter släpps fredag 15 september klockan 09.00 via LiveNation.se

Slår man upp ordet ”mångsysslare” så borde förklaringen ackompanjeras av en bild på Kali Uchis. Det verkar inte finnas något som den 23-åriga multitalangen inte klarar av. Hon började genom att producera, skriva och skapa videos redan i high school och när Karly Loaiza (som hon heter) var 18 år släppte hon sitt första mixtape, ”Drunken Babble”.

2015 släpptes debut-EPn ”Por Vida” där hon bland annat samarbetade med KAYTRANADA, Alex Epton och Tyler The Creator. Hon har även hunnit med låtar tillsammans med Gorillaz, Major Lazer och Snoop Dogg bland andra.

Debutalbumet (som släpps på Interscope) är runt hörnet och första singeln ”Tyrant” (med Jorja Smith) finns ute nu. Om skivan säger Uchis själv:

“The basis of the album is that nobody is perfect, but that a lot of us just pretend more than others. I can still reclaim my own femininity, I can still take a hold of my own sexuality, wear what I want to wear, look how I want to look, be who I want to be and that doesn’t mean that I can’t also be a creative, an intellectual, someone who calls their own shots in their life.”

Nu ser vi fram emot albumet – och att få se Kali Uchis live i Sverige!

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close