KulturMusikPå scen

Sven-Bertil Taube tillbaka på scenen: ”Pirrar lite extra”

Foto: Nicho Södling

– Det känns fantastiskt och det pirrar lite extra att få vara tillbaka på scenen efter ett halvårs frånvaro. Men det känns samtidigt tryggt att min ”comeback” sker just i Göteborg, där jag har en så hängiven och entusiastisk publik, säger Sven-Bertil Taube.

Efter hjärtoperationen i våras har Sven-Bertil Taube ställt in alla framträdanden. Tills nu. Återkomsten till scenen sker med GöteborgsOperans Orkester den 12–13 augusti, genom premiären för ett helt nytt program där Evert Taubes vispoesi klätts i arrangemang av Peter Nordahl.

Sven-Bertil Taube är sedan många decennier en av landets mest älskade artister. En röst och personlighet som vunnit ännu en generation beundrare efter sin medverkan i tv-programmetSå mycket bättre och gästspel med Håkan Hellström på Ullevi.

Efter hyllade skivorna Hommage och Hommage Vol. 2 är Sven-Bertil Taube åter aktuell med nya albumet Så länge skutan kan gå, som innehåller 14 av Evert Taubes älskade visor. Skivan släpps den 28 oktober och återigen har Peter Nordahl arrangerat, dirigerat och producerat.

Men redan nu blir det möjligt att ta del av det nya materialet, vid premiärkonserten Taube sjunger Taube på GöteborgsOperan lördag den 12:e och söndag den 13:e augusti.

– Jag har tillsammans med Peter Nordahl valt ut ett, som jag tycker, spännande och lite annorlunda program med både visor och deklamerande texter, säger Sven-Bertil Taube.

Fram till och med sista konsertdagen visas i GöteborgsOperans foajé också delar av utställningen Evert Taubes värld, som tidigare varit en uppskattad attraktion på Liseberg. Bland föremålen finns tavlor, foton och brev men också flera av Evert Taubes personliga ägodelar samt film- och ljudproduktioner.

Dessutom erbjuder GöteborgsOperan gratis foajékonsert På kryss med Taube, med David Anthin och Martin Bagge. Fredag den 11:e augusti klockan 18:00.

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close