Mästerkocken Gordon Ramsay har problem med thailändsk mat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

I ett inslag där mästerkocken och flerfaldige vinnaren Gordon Ramsay får problem med att göra Thailands nationalrätt.

Se inslaget där Gordons Ramsays tillagade Pad Thai blir underkänt av en thailändsk kökschef, för att balans med sött, salt och syrlighet var fel. Och att kökschefen ger igen i samma stil, och att Gordon får smaka på egen medicin..då det brukar vara Gordon själv som skäller ut kockar runt om i världen för dåligt tillagad mat.

Inslag med engelskt tal och avsaknad av svensk text:

En traditionell Pad Thai ska enligt recept innehålla fiskolja, palmsocker, rostade räkor, groddar, ägg, nudlar, kött av valfritt val.

 

Se Thaimorsans recept

https://thaimorsan.se/pad-thai-det-enda-receptet-du-behover/

1 näve risnudlar (“Chan nudlar” 1-3 mm breda, om du hittar, fråga butiken)
10 Räkor
1 Ägg
2 msk Tofu (fast och gul speciell bra för Pad thai då de inte går sönder så lätt)
1 näve/dl Mungböngroddar
2-3 stjälkar Kinesiskt gräslök (de är platt och värmetåliga)
1 msk saltade rättika, hackad (finns färdig strimlade)
1 msk Olja, till stekning (raps, majs eller jordnötsolja går bra)

Extra tillägg

Tofu, friterad
Torkade räkor
Fläsksvål, mini kuber
Bananblomma (överkurs…)

Källa

Youtube

Thaimorsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »