POLLO alla Cacciatora

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4 portioner

600 g hela tomater på burk
1 kg färska kycklinglår eller kycklingklubbor (frysta tinade fungerar alldeles utmärkt)
salt och peppar
extra jungfruolja
1 dl finskurna morötter
½ dl finskuren blekselleristjälk
1 dl finskuren gul lök
2 finskurna vitlöksklyftor
några blad färsk salvia
2 dl rött vin
1 dl hackade svarta oliver
1 dl hackad persilja
1 tsk rivet citronskal

Dela tomaterna i mindre bitar. Spara köttet och tomatjuicen till såsen.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingdelarna i en skvätt olivolja tills de har fått fin färg runtom.

Tillsätt morötterna, sellerin, löken och vitlöken och fortsätt att bryna tills grönsakerna har mjuknat. Lägg sedan i salvian, häll i vinet och fortsätt steka tills vinet har kokat in (utan lock) Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock. Fortsätt att steka på medelhög värme i 15 minuter (minst). Smaka av med salt, peppar, oliver, persilja samt rivet citronskal.

Servera med polenta eller pressad kokt potatis med olivolja. Pasta och ris går också bra!
Eller som italienarna gör det….bara med ett gott italienskt bröd och ev. en grön sallad med olika sorters blad. (finns ju bl.a att köpa färdigt typ Toscansk sallad)

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Translate »