Spaghetti med rökt fläsk, grönsaker och äggula

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Originalet heter spaghetti carbonara, men den innehåller inte grönsaker. Äggulan blev en trevlig sås och parmesanost och svartpeppar är goda smaksättare.

4 personer:

4 portioner spaghetti
100 g haricots verts
350 g rökt sidfläsk
1-2 rödlökar
Smör till stekningen
Svartpeppar
1 äggulor

Till serveringen:

riven parmesanost och grovmalen svartpeppar.

Så här gör du:

1: Skär fläsket i strimlor och löken i tunna klyftor. Knapperstek fläsket i het stekpanna med lite smör och låt löken steka med ett par minuter mot slutet, krydda med peppar.

2: Skär bönorna i sneda bitar, koka dem och spola av dem med kallt vatten. Koka pastan enligt anvisningarna, lägg ner bönorna i en minut av koktiden återstår så de blir varma.

3: Lägg upp den kokta pastan på tallrikar. Strö över fläsket och toppa med en rå äggula. Servera med parmesanosten och lite grovmalen svartpeppar,

Mattias Wåhlin

Chefredaktör

You May Also Like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.