Spaghetti med rökt fläsk, grönsaker och äggula

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Originalet heter spaghetti carbonara, men den innehåller inte grönsaker. Äggulan blev en trevlig sås och parmesanost och svartpeppar är goda smaksättare.

4 personer:

4 portioner spaghetti
100 g haricots verts
350 g rökt sidfläsk
1-2 rödlökar
Smör till stekningen
Svartpeppar
1 äggulor

Till serveringen:

riven parmesanost och grovmalen svartpeppar.

Så här gör du:

1: Skär fläsket i strimlor och löken i tunna klyftor. Knapperstek fläsket i het stekpanna med lite smör och låt löken steka med ett par minuter mot slutet, krydda med peppar.

2: Skär bönorna i sneda bitar, koka dem och spola av dem med kallt vatten. Koka pastan enligt anvisningarna, lägg ner bönorna i en minut av koktiden återstår så de blir varma.

3: Lägg upp den kokta pastan på tallrikar. Strö över fläsket och toppa med en rå äggula. Servera med parmesanosten och lite grovmalen svartpeppar,

Mattias Wåhlin

Chefredaktör

You May Also Like