Köttfärssoppa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Basen är köttfärs och sedan är det bara att dryga ut med rotfrukter och en massa gott.

6 porttioner

Ingredienser:

  • 600 g köttfärs
  • mjölkfritt margarin
  • 4 potatisar, skalade och skivade i mindre bitar
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, strimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 st paprikor, skivade
  • 1 burk hela tomater
  • 10 st körsbärstomater, delade i hälften
  • 2 buljongtärningar
  • 1 ½ l vatten
  • 1 förpackning Go Green bönmix (utesluts vid sojaallergi)
  • salt
  • pepparmix
  • chilipeppar
  • spiskummin

Arbetsbeskrivning:
Bryn köttfärsen i margarin.  Lägg i övriga ingredienser i grytan och låt småputtra på svag värme. Smaka av med kryddor.

Mattias Wåhlin

Chefredaktör

You May Also Like